Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Write us on info@evently.com

Follow Us

  /  Christiania

Christiania, vores alle sammens fristad. .

Christiania er et byområde i København, der blev etableret i 1971, da en gruppe mennesker besatte den tidligere Bådsmandsstræde Kaserne på Christianshavn og døbte området Fristaden Christiania.

Siden begyndelsen har bydelen været præget af eksperimenter med boligformer, organisation og arkitektur, ligesom området er kendt for at være centrum for hashhandel. Christiania udgør desuden et rekreativt område og tiltrækker hvert år turister i tusindtal.

I midten af København, ligger et af de mest interessante projekter i verden.

Danmarks 2. største turistattraktion, elsket at hade, plads til de frie, til de utilrettede, til dem der ikke havde andre steder af gå hen. Dem der altid har budt de anderledes velkomne, hvor drømmen om at være selvbestemmende, og leve med konsensus har skabt en fristad midt i en kapital.

Man kan ikke sige Christiania uden at tænke hashmarked, men drømmen er at disse to begreber kan skilles ad en dag. Derfor har grupper af Christiania også arbejdet på en legalisering af Cannabis til rekreation, da der altid vil være et marked hvor der er efterspørgsel, og spørgsmålet er om det er fair at bede Christiania passe alle landets forbrugere, når det tunge kriminelle marked der følger med, skal bo side om side med de gladeste hippie hjerter.

Måske er det netop dette paradoks der har gjort at det har fungeret så godt alle år – fordi der i det mindste er tænkt ind i hvordan dette kan gøres bedst muligt, med mindst muligt vold, og med en klar stofpolitik der ikke tillader andre ’stoffer’ af florere på Christiania udover Cannabis. Alle beboere og medarbejdere skal til enhver tid kunne fremvise en ren pis-prøve, på denne måde holder vi selvjustits.

Det er set før flere gange, så sent som for et par uger siden, hvordan markedet kommer til at se ud lige så snart det rykkes fra Christiania. Hurtigt bliver der solgt mere end hash, og måden hvorpå det bliver pushet, bliver grov og klam.

Vi nærmer os 50 året for Christianias dannelse – Christiania er bevaret <3

Artiklen er et personligt synspunkt skrevet af A.ward.