Nemoland

Sundhedshuset .

Christianias Sundhedshus.

Sundhedshus

 

Siden 1972 har Christianitter kunne benytte sig af deres helt eget sundhedshus. Sundhedshuset fungerer som en alternativ skadestue og generelt sundhedshus, hvor især Phytoterapi altså urtelægekunst er udbredt. I Sundhedshuset tilbydes en individuel og holistisk tilgang til helbredelsen.

I sundhedshuset kan man få skiftet sine forbindinger, eller købe forskellige the-blandinger, eller prøve nogle af deres spændende urtesalver. De har mange gode og naturlige produkter på hylderne.

Sundhedshuset opstod naturligt i det nydannede Christiania område i 1972, simpelthen fordi at lægevægten ikke turde vove sig ind på den nyfødte fristad, så det blev hurtigt en nødvendighed at kunne tilbyde lindrende behandlinger på stedet, og Sundhedshuset har haft denne vigtige rolle lige siden.

Man kan roligt sige at sundheds- og badehuset er rygsøjlen i Christianias velfungerende samfund, hvor alle har mulighed for omsorg, et bad i Badehuset der ligger ved siden af, og en snak om sit velbefindende. Pt. er Badehuset under renovation og forventes genåbnet om 2-3 måneder.

 

Sundhedshuset tilbyder NADA Recovery Café hver tirsdag og torsdag i Sundhedshuset.

Nada er øreakupunktur og kan hjælpe dig mod stress, abstinenser ved rygestop eller hvis du ønsker at gå i process og udvikle dig fremad.

NADA tager 45 minutter, og fungerer ved at du får sat øreakupunktur nåle i ørerne, på fem forskellige punkter. Betaling foregår via donation, og bruges til at dække behandlerens udgifter til nåle, sprit mm. Tanken bag NADA er at alle skal kunne modtage behandling uanset pengepungens tykkelse, en grundtanke vi kender fra resten af Christiania.

Du kan læse mere om NADA Recovery på Nada Danmarks hjemmeside: https://nada-danmark.dk/